У зимовий період настає "зірковий час" цитрусових та інших популярних фруктів. Але у супермаркетах ціни на лимони, мандарини та виноград змінюються кожного дня.

А для того, щоб витрачати в магазині менше, потрібно знати, де купувати вигідніше. На сайті Мінфін оприлюднили ціни на лимони, виноград та мандарини у лютому.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Вартість лимонів

Лимони цього місяця дешевші, ніж у минулому. Так, середня ціна у супермаркетах на цей цитрусовий становить 58,17 гривні. У січні вартість становила 64,04 гривні.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Лимони. Скрін Мінфін
Лимони. Скрін Мінфін

Так, Метро пропонує придбати кілограм лимонів за 59,90 гривень. У Новусі пропозиція найдешевша – 44, 99 гривень за один кілограм. Мегамеркет пропонує кілограм лимонів за 72.90 гривень. У Варусі українці можуть купити кіло лимонів 54,90 грн.

Мандарини

Цього місяця за мандарини українці вимушені віддавати трошки більше, ніж у минулому місяці. Такі зміни у ціні пов’язані з сезонністю. Середня ціна за звичайні мандарини у супермаркетах становить наразі 54,90 гривень за кілограм.

Мандарини. скрін Мінфін
Мандарини. скрін Мінфін

Звичайні мандарини майже у всіх мережах супермаркетів мають однакову ціну – 54,90 гривень. Мандарини Марокко можна у середньому придбати за 144 гривні. Клементини продаються майже у всіх магазинах за однаковою вартістю – 86 гривень за кілограм.

Виноград

Виноград, як і зазвичай піднімається у вартості. У середньому супермаркети пропонують придбати кілограм за 258 гривень. у минулому місяці таку ж кількість винограду можна було придбати за 221,92 гривні.

Вартість винограду. Фото: скрін Мінфін
Вартість винограду. Фото: скрін Мінфін

У Новусі за кілограм винограду доведеться віддавати 269 гривень. Ашан пропонує виноград за 236 гривень. У Метро найдорожча пропозиція – 270 гривень за кілограм.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, звичні фрукти стають розкішшю: що з цінами на апельсини, банани та яблука

Раніше наш портал інформував, краще купити зараз, але дешевше: які продукти ризикують подорожчати вже навесні

Також портал Знай повідомляв, овочі подорожчали, а яйця і олія стали дешевше: Держстат показав, як змінились ціни на продукти за січень