Звичні фрукти стають розкішшю для українців через нові ціни. Скільки коштуватиме кілограм бананів, апельсинів та яблук у середині лютого, показують дані порталу Мінфін.

Витрати українців на елементарні продукти продовжуються збільшуватись. У супермаркетах зростають "зимові" ціни не лише на популярну овочеву продукцію, а й на звичні фрукти.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube
Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Ціни на банани

Середня вартість кілограма бананів збільшилася з 63,66 до 64,57 гривні, якщо порівнювати із цінами за минулий місяць. Найдоступніші банани фіксуються у мережі супермаркетів Auchan – по 63,50 гривні за кіло, а найвищий цінник у мережі Novus – 64,99 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на апельсини

Апельсини стали трохи доступнішими, ніж минулого місяця. Середній цінник знизився із 73,67 до 69,97 гривні за кілограм. Ціни починаються від 47,90 та досягають 99,90 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яблука

Яблука "Айдаред" подорожчали одразу більш як на 3 гривні. Середній цінник на товар піднявся до 24,40 гривень за кілограм. В той самий час українські яблука трохи подешевшали - середній цінник знизився з 19,43 до 18,91 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни змінилися: де в Україні тепер вигідніше брати печериці, перець та часник.

Також наш портал інформував, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.