За останній місяць в Україні ціни на продукти зазнали багатьох змін, подарувавши покупцям як полегшення, так і розлад. Які продукти зшевшають, що продовжуватиме дорожчати, і які перспективи цін у найближчий місяць? Ми розповімо.

Експерти агропорталу прогнозують , що до початку весни ціни на деякі овочі можуть зрости на 2-7%.

Овочі в супермаркеті, фото press.lv
Овочі в супермаркеті, фото press.lv

Це залежатиме від співвідношення попиту та пропозиції, погодних умов, інфляції та світових тенденцій. Однак багато чого також залежатиме від якості овочів та фруктів, які нині перебувають у сховищах.

Аналітик компанії 'Центр біржових технологій' Максим Орищак передбачає, що в лютому інфляція може залишитися на поточних рівнях або трохи зрости.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

Кисломолочка, фото laktonmilk
Кисломолочка, фото laktonmilk

Серед продуктів із найбільшим інфляційним ризиком у лютому виділяються риба та морепродукти, хліб та хлібобулочні вироби, молоко та молочні продукти, алкоголь. У той час як яйця, соняшникова олія, м'ясо та птиця, крупи та бобові вважаються менш ризикованими.

Очікується, що ціни на електроенергію можуть продовжити своє зростання, тоді як соняшникова олія, яйця і цукор можуть залишитися найменш схильними до подорожчань.

вершкове масло, фото: reaction.org
вершкове масло, фото: reaction.org

Проте ситуація з молочною продукцією викликає суперечливі оцінки. З одного боку дані Мінагрополітики свідчать про зростання обсягів молока, але ціни продовжують йти вгору.

Експерти також зазначають, що завдяки блокаді українсько-польського кордону цитрусові стали доступнішими на внутрішньому ринку, що принесло полегшення покупцям.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чому земля в Україні стрімко дорожчає і як це торкнеться фермерів

Крім того, ми писали, навіть без акції 27 грн за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники цукру, солі та борошна