Українців попередили про серйозні штрафи за досить популярне порушення напередодні весняного сезону. Кого каратимуть, пояснили у Департаменті захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

Напередодні сезону українців закликають не купувати проліски, проліски та інші рідкісні рослини з Червоної книги. Першоцвіти відносяться до рідкісних та зникаючих видів рослин, більшість яких охороняється законом.

Торгівля первоцвітами. Фото: скрін youtube
Торгівля первоцвітами. Фото: скрін youtube

Нерідко на вулицях можна помітити стихійну торгівлю цими рослинами, а деякі люди купують їх, щоб порадувати себе чи другу половинку. Однак це є порушенням та штрафні санкції можуть застосовуватися як продавцям, так і до покупців.

"У Департаменті нагадують, що торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1 700 до 3 655 грн", - говориться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

первоцвіти, скрін
первоцвіти, скрін

В організації нагадують, що збирання первоцвітів шкодить природі тим, що не дозволяє рослинам утворити насіння, необхідне для розмноження. Відповідно це провокує зникнення рідкісних видів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, каратимуть штрафом чи адмін арештом: кому потрібно обов'язково пройти техогляд у 2024 році.

Також наш портал інформував, що українців штрафують до 100 тисяч гривень за лічильники: як не залишитися з порожнім гаманцем.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіїв штрафують за їзду напідпитку, навіть якщо вони не за кермом: адвокат розповів, як не потрапити в пастку патрульних.