Доступність ліків для українців значно розшириться завдяки новому проекту "Укрпошти".

Державний оператор отримав ліцензію на торгівлю медикаментами та зможе доставляти необхідні препарати клієнтам по всій країні. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. За його словами, тепер пацієнти зможуть замовити потрібні ліки онлайн, телефоном або придбати їх у найближчому відділенні "Укрпошти".

Аптека. Фото: скрін youtube
Аптека. Фото: скрін youtube

Після чого препарати доставлять або до поштового пункту, або навіть до будинку клієнта.

"У такий спосіб ми вирішимо проблему забезпечення доступності ліків по всій країні", - заявляє Ляшко.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Варто зазначити, що "поштові аптеки" – лише частина комплексних заходів щодо покращення забезпечення українців медикаментами. Зокрема, у січні на Харківщині успішно запрацювала перша мобільна аптека, яка обслуговує понад 80 сіл. Її маршрути формуються відповідно до конкретних потреб мешканців населених пунктів.

Безкоштовні ліки. Фото: скрін youtube
Безкоштовні ліки. Фото: скрін youtube

Отже, держава, бізнес та волонтери поєднують зусилля, щоб кожен українець мав рівний доступ до якісних та доступних лікарських засобів.

Роль "Укрпошти" у цих планах не можна переоцінити, адже мережу її відділень та поштових маршрутів охоплює навіть найвіддаленіші села.

Нагадаємо, українець скаржиться на знущання від "Укрпошти": "Тривалістю 5 днів"

Як повідомляв "Знай.uа", "Нова Пошта" відмовила у надсиланні книги про Азов: "Німеччина заборонила..."

Знай.ua писав, "Нова пошта" повісила на українку рахунок у 10 тисяч, але товар доставили і відразу забрали