Українців попередили, чого категорично не можна робити у разі відключення опалення чи електроенергії. Відповідне повідомлення опублікували на facebook-сторінці Криворізької філії "Газмережі".

Українці живуть у складних реаліях, коли будь-якої миті може статися аварійне відключення електроенергії та опалення. Часом у спробах знайти альтернативний спосіб обігріти житло використовують метод із цеглою та газовою плитою.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Газовики попереджають, що у такий спосіб опалювати житло категорично не можна, адже існує високий ризик отруїтися чадним газом.

"По-перше, це вкрай небезпечно, оскільки можна отруїтися чадним газом, що утворюється в умовах недостачі кисню. Нагадаємо, що чадний газ є небезпечним для людського організму навіть у невеликих концентраціях", - застерегли газовики.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Водночас фахівці наголошують, що, крім небезпеки, такий метод несе й інші негативні наслідки, зокрема для гаманця. Витрата газу для обігріву навіть невеликої площі буде досить великою, що позначиться на сумах у платіжках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від збільшених платіжок до аварії: газовики попередили про наслідки популярного порушення.

Також наш портал інформував, українцям масово не зараховують плату за доставку газу: "Газмережі" попередили споживачів.

Крім того, ми писали, комунальники назвали головні ознаки, що лічильник час змінювати: повинен знати кожен споживач.