Українцям перерахували тарифи на опалення, тож деякі споживачі заплатять за комунальні послуги іншу суму. Про це повідомляється на сайті Кропивницької міської ради.

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради відкоригував тарифи на послуги із постачання теплової енергії. Перегляд цін обумовлений зміною тарифів виробництва теплової енергії власної ТЕЦ.

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Зазначається, деякі споживачі заплатять за тепло майже на 20% менше, водночас вартість послуг для бюджетних організацій збільшилася майже на 2%.

"Для населення розмір тарифу на тепло не змінюється, для бюджетних організацій він зріс на 1,9%, а для інших споживачів зменшився на 19,6%", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Побутовим споживачам не загрожує підвищення тарифу, ні його зменшення. В Україні продовжує діяти мораторій, який забороняє перегляд цін на опалення. Різницю між чинними та економічно обґрунтованими тарифами компенсують із державного бюджету.

Варто зазначити, що можливе скасування мораторію та подальший перегляд низки комунальних тарифів може відбутися у 2025 році. Такими прогнозами ділиться Нацбанк.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сплатили вчасно, а борг з'являється ні звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають.

Також наш портал інформував, комунальники назвали головні ознаки, що лічильник час змінювати: повинен знати кожен споживач.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.