За лічильник, який встановлено у квартирі або приватному будинку відповідає споживач. Постачальник електроенергії може вимагати вас оштрафувати, якщо пломбу на приладі обліку було зірвано чи пошкоджено.

Однак це не стосується випадків, коли ви самостійно, з необережності, зірвали пломбу.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Якщо таке трапилося, необхідно негайно звернутися до постачальника та повідомити про проблему. У такому випадку ви заплатите символічну суму за встановлення пломби та уникнете драконівських штрафів.

Якщо не ви винні у пошкодженні пломби, ви можете звернутися із заявою про крадіжку до поліції.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Про це повідомляють у "Закрапаттяобленерго".

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у разі виявлення факту зовнішнього пошкодження, несправності або відсутності ЗКО, зриву, відсутності або пошкодження пломб, пломбувального матеріалу та індикаторів, спрацювання індикаторів, порушення форми магнітної суспензії індикаторів, споживач має негайно повідомити про це оператора системи а також, у разі потреби, Національну поліцію України (у разі виявлення фактів крадіжки або пошкодження лічильника чи іншого обладнання вузлів обліку тощо.

Нагадаємо, все для сімейного бюджету: інструкція для українців, яких "бешкетує" тризонний лічильник.

Раніше повідомлялося, 100% знижка на рік: хто їх українців може не платити за комуналку.

Також, чиновники виправдалися, чому скасовано мораторій на заборону відключення електроенергії: "Сприйняли як можливість...".