Трудові відносини у нашій країні досі регулюються кодексом, який був прийнятий ще за радянських часі. Зараз депутати працюють над розрозбкою нового закону, який дозволить звільняти працівників фактично без причини.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Зазначається, що у новому законі роботодавцю дозволять звільняти робітника без його згоди "з причин економічного, технологічного, структурного чи аналогічного характеру". У діючому законодавстві таке звільнення можна оскаржити та ще й відсудити кошти за вимушений прогул.

Однак, звільнити працівника можна буде лише попередивши його про це за 2 місяці, або виплатити йому компенсацію у подвійному розмірі заробітку за кожен день зменшення строку попередження.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тобто по суті роботодавець може звільнити працівника одним днем, при цьому виплативши йому 4 середні зарплати.

В тому випадку, якщо співробітними звільняють із вимушених причин, зокрема через зруйноване окупантами підприємство, то в такому випадку попередити про звільнення необхідно за місяць.

Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна

У новий закон також внесли нові причини, через які заборонено звільняти спіробітника.

Зокрема, не можна без згоди робітника звільняти його задля помсти, через дискримінацію за будь-якою ознакою, членство у профспілках, через скаргу співробітника чи його намір стати представником колективу.

Також наш портал повідомляв, що українці можуть заробити на вилученій із обігу монеті: як виглядає і скільки коштує

Вам буде цікаво дізнатися про реальну зарплату після підвищення: які суми українці отримають "на руки"

Раніше ми писали, що на українців чекають серйозні зміни у сфері комунальних платежів