Київ - величезне місто, яке не завжди має можливість вивчити повністю. Однак важливо знати деякі деталі, які загрожують вашому життю.

1986 року сталася катастрофа на Чорнобильській АЕС, біля столиці. І зараз варто розповісти про "ртутну" трагедію подібного масштабу - дія якої розгортається саме зараз.

Біля станції метро "Лісова" розташований колишній хімічний завод "Радикал". Після зупинки виробництва 1996 р. там залишилися величезні обсяги небезпечних речовин, зокрема ртуті та радіоактивних відходів. За словами громадського діяча Максима Бахматова, на 20 гектарах території нині зберігається 200 тисяч тонн відходів, що містять ртуту просто неба. А концентрація ртуті в окремих місцях перевищує норму у 30 разів.

Подібна ситуація вже траплялася в Японії в місті Мінамата, де через скидання ртуті у водоймище сталася екологічна катастрофа. Це призвело до отруєння тисяч людей так званою хворобою Мінамата.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Бахматов попереджає, що у Києві може статися те саме. Адже ртуть із території "Радикалу" потрапляє в ґрунтові води, а згодом - у Дніпро. Вся місцевість нижче Києва потенційно наражається на небезпеку.

Тому колишній завод Радикал є справжньою екологічною бомбою столиці. Його токсичні відходи загрожують здоров'ю тисяч киян.

Нагадаємо, у Києві з'явиться ще більше блокпостів: міська влада заявила про "тренування"

Як повідомляв "Знай.ua", ракетний обстріл 7 лютого: палаючі будинки, воронки та загиблі

Знай.ua писав, жителі столиці скаржаться на комунальників-перевертнів: не встигнеш зрозуміти, обдеруть як липку