Українцям нагадали, що для отримання від Пенсійного фонду України фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, яка містить інформацію про суми коштів, нарахованих застрахованим особам.

Крім того, у Пенсійному фонді України пояснили, у яких випадках електронну заяву-розрахунок може бути відхилено. Загалом це може статися через різні помилки.

Е-лікарняний, скріншот: YouTube
Е-лікарняний, скріншот: YouTube

Як зазначили у ПФУ, в електронних заявах-розрахунках, які подаються за е-лікарняними, найчастіше зустрічаються такі помилки:

  • неправильно заповнені реквізити страхувальника: місцезнаходження (зазначено не повністю або з помилками), номер рахунку, МФО банку тощо;
  • не внесено дані щодо належності застрахованої особи до пільгової категорії (за наявності);
  • є невідповідність між страховим стажем за останні 12 місяців, який застрахована особа набула фактично, та тим, що зазначено у Реєстрі застрахованих осіб;
  • неправильно розраховано суму виплат за листком непрацездатності.

Лікарняний. Фото: Bigmir.net
Лікарняний. Фото: Bigmir.net
Лікарняний. Фото: Bigmir.net

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Найпоширеніші помилки в електронних заявах-розрахунках за паперовими лікарняними стосуються даних, що вводяться відповідальними особами вручну: це стосується як реквізитів самого листка непрацездатності, так і інформації про застраховану особу. При цьому для документального підтвердження. копії паперових листків непрацездатності прикріплюються до електронної заяви-розрахунку.", - пояснюють там. ПФУ

Як додають у Пенсійному фонді України, у заявах-розрахунках зі статусом "не прийнято" причина відхилення відображається у вигляді коментаря (в особистому кабінеті страхувальника на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України).

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Відповідно, українцям нагадують, що дуже важливо для своєчасного отримання допомоги з тимчасової непрацездатності потрібно уважно перевіряти усі реквізити та реєстраційні дані.

Нагадаємо про голодний квітень: кому із пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни.

Раніше ми повідомляли, що потрібно зробити переселенцям із 1 лютого, щоб не залишитися без виплат: попередження Мінсоцполітики.