Українські пенсіонери можуть вимагати перерахунку виплат, якщо вважають, що Пенсійний фонд припустився помилки при нарахуванні пенсії. Про це повідомляє "24 Канал".

Чинне законодавство дозволяє українцям оскаржити рішення Пенсійного фонду щодо призначеного розміру пенсії. Скаргу можна подати як особисто, і через законного представника.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

При цьому пенсіонер має документально підтвердити свої претензії та на їх підставі вже проводитиметься перерахунок призначених виплат. Наголошується, що комісія може задовольнити претензії пенсіонера лише частково.

Українець, який не погоджується з розміром своєї пенсії та може документально підтвердити помилку ПФУ, має подати заяву на оскарження рішення протягом року після його затвердження.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Водночас Пенсійний фонд має відповісти на позов пенсіонера протягом місяця. Однак у окремих випадках розгляд питання можуть продовжити до 45 днів.

Заява на перерахунок пенсії може бути подана особисто у сервісному центрі ПФУ або через електронну пошту. При цьому заява повинна відповідати вимогам та містити всю необхідну інформацію про одержувача виплат, виявлену помилку та орган ПФУ, що призначив виплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні рахунки можуть "заморозити": хто зі людей похилого віку ризикує опинитися без доступу до грошей.

Також наш портал інформував, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.