У Києві триває сезонне загострення захворюваності на грип та ГРВІ, у тому числі й коронавірусну інфекцію.

За даними міської влади, минулого тижня кількість хворих школярів зросла на 50% порівняно з попереднім періодом. Якщо ця негативна динаміка збережеться, московські навчальні заклади можуть перейти на дистанційне навчання.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Дочекатися епідемії, а потім мужньо її долати — зовсім неправильний підхід. Відбувається прогнозоване для цієї пори року зростання захворюваності. І від кожного особисто залежить, чи перетвориться він спалах чи ні. Залишайтеся вдома, якщо є ознаки ГРВІ ", - заявляє директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Гінзбург.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Вона закликала киян негайно звертатися до лікаря з появою симптомів ГРВІ для встановлення діагнозу та лікування. Адже віруси легко передаються повітряно-краплинним шляхом, особливо в умовах частого перебування в укритті, де діти проводять час під час повітряних тривог.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Якщо рівень захворюваності школярів продовжить стрімко зростати, бо діти заражають один одного, а потім і батьків, доведеться рекомендувати київським школам тимчасово перейти на дистанційне навчання.

Нагадаємо, "це жарти?": у "Yasno" підказали, чому не варто сподіватися

Як повідомляв "Знай.ua", українцям компенсують витрати на проїзд у транспорті: хто отримає виплати

Знай.ua писав, киян обнадіяли відкриттям синіх станцій метро: коли зможуть їздити