Щоб не отримувати платіжки з боргами, українцям потрібно вчасно робити дві речі: передавати показники лічильника та оплачувати комунальні послуги.

Однак існує ще одна причина появи заборгованості, яка виникає у нових власників помешкання. Про те, як цього уникнути, розповіли в "Київводоканалі".

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Часто з новим помешканням, новоспеченим власникам переходять і борги. Щоб цього уникнути потрібен лише один документ.

"Щоб борги старого власника квартири не створювали проблем новому, при продажі нерухомості необхідно отримати довідку про відсутність заборгованості за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення" йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Щоб отримати документ, потрібно звернутися до підприємства, одним зі зручних способів:

1) до одного з центрів обслуговування споживачів

2) надіслати звернення щодо отримання довідки на електронну пошту відповідного до вашого району. Але отримати документ можна лише при особистому візиті.

Для оформлення довідки, необхідно взяти з собою пакет документів. Серед них: копії документа, що підтверджує право власності, паспорта власника, ідентифікаційного коду, паспортів лічильників холодної та гарячої води або свідоцтв про повірку, акт контрольного зняття показників, квитанції на сплату послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, виправити неправильні показники не так просто: в Yasno вказали на важливий нюанс

Раніше портал Знай інформував, українцям потрібно готуватися до лютневих переплат за комуналку: платіжки "зноситимуть дах"

Також наш портал повідомляв, нові тарифи на воду: кому доведеться платити в 2,5 рази більше