З початком нового року на українців обрушився холодний фінансовий вихор, який обіцяє зробити лютневі рахунки за комунальні послуги значно значнішими. Ця звістка несе у собі неприємні сюрпризи для гаманців багатьох.

Головною причиною збільшення вартості комунальних послуг стане різке збільшення видатків на опалення, повідомляє джерело.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Що із опаленням?

Січень поточного року виявився помітно холоднішим за грудень попереднього, змусивши підприємства теплової комунальної енергетики збільшити витрати на газ для підтримки тепла в будинках.

Досвід попередніх років підтверджує, що рахунки за січень традиційно виходять на третину вищими, ніж в інші місяці опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Платіжки за газ
Платіжки за газ

Що з електрикою?

Окрім збільшення витрат на опалення, очікується також зростання рахунків за електроенергію. Багато людей використовують електроприлади для додаткового обігріву приміщень, тим самим збільшуючи споживання електроенергії.

Нестача світлового дня у січні також залишає свій слід, змушуючи людей частіше включати освітлення вранці та ввечері.

Оплата комуналки, фото: скріншот з відео
Оплата комуналки, фото: скріншот з відео

Що із газом?

Також варто підготуватись до можливого збільшення рахунків за доставку газу. Хоча тариф на газ залишився незмінним, плата за його доставку розраховується з урахуванням минулорічного споживання. Таким чином, якщо торік ви спожили більше газу, то плата за його доставку буде вищою.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що чиновники виправдалися, чому скасовано мораторій на заборону відключення електроенергії: "Сприйняли як можливість..."

Крім того, Знай.ua повідомляв про 100% знижку на рік: хто їх українців може не платити за комуналку