Українцям масово не зараховують плату за доставку блакитного палива. Куди діваються кошти та чому виникають труднощі з оплатою послуг, розповіли на facebook-сторінці Харківської філії "Газмережі".

Газовики заявили, що протягом останніх місяців українці масово скаржаться, що після оплати послуг з доставки газу кошти не нараховуються на їхні особові рахунки й продовжує "висіти" борг.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Такі неприємні ситуації, за словами фахівців, трапляються через неуважність споживачів. Так, деякі клієнти помилково сплачують послугу з розподілу природного газу на реквізити Оператора ГРМ, який надавав послуги до переходу на національного оператора "Газмережі".

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У зв'язку із цим споживачів закликають уважно перевіряти реквізити перед проведенням платежу. Також українцям дали інструкцію як повернути гроші, якщо вони пішли не з цього приводу.

"Звернутись до організації, на рахунок якої були помилково оплачені кошти із заявою на повернення оплати споживачу, додати квитанцію про оплату, виписку з банку про IBAN карткового рахунку споживача для повернення коштів, копію паспорту та ІПН", - дали інструкцію газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нововведення щодо платіжок за доставку газу: що потрібно знати споживачам.

Також наш портал інформував, електроенергія та опалення: українці можуть досягти скорочення сум у платіжках на 30%.

Крім того, ми писали, "Неможливо закип'ятити воду": клієнти "Нафтогазу" шоковані різким погіршенням якості газу.