З першого березня пенсіонерам проведуть масштабну індексацію пенсій. Точний розмір поки що невідомий, та оприлюднять його у лютому. Вже відомо, кому можна розраховувати на надбавку, а кому чекати її не варто. Про те, хто залишиться без підвищення пенсій інформували на порталі NV.

Кабінет Міністрів оприлюднив попередній відсоток індексації, на який варто очікувати більшості пенсіонерів – 13%. Але він може коливатись, в залежності від статистичних даних, які будуть показані на загал вже у лютому.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Розмір надбавки напряму залежить від основних показників – інфляції та середньої заробітної плати за минулий рік. На доплату у 1000 гривень можуть розраховувати пенсіонери, які отримують 7692 гривні.

Кому не підвищать пенсії

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

У більшості випадків індексація торкнеться майже всіх людей похилого віку. Але є такі категорії літніх людей, які не зможуть розраховувати на індексацію. Наприклад, не торкнеться тих, хто вийшов на пенсію зовсім недавно – протягом останніх трьох років. Окрім того, доплачувати не будуть отримувачам максимальної пенсії, або ж більшої за середню. Також індексація не буде впливати на пенсії громадян, які отримують масу надбавок та доплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наступного разу перерахують пенсії вже у квітні –коли будуть підвищувати мінімальну заробітну плату. Тоді виплати можуть зрости у працюючих пенсіонерів, громадян, які досягли 65-річного віку та досягли норми стажу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не працюйте даремно: як декілька днів можуть позбавити вас страхового стажу

Раніше наш портал інформував, тарифи на проїзд можуть підвищитись вже навесні: хто з українців платитиме більше

Також наш портал повідомляв, жалюгідні надбавки у 50 гривень: українцям обіцяють виправити принизливі пенсії