Пенсійний Фонд пояснив, як зараховується стаж, якщо особа працювала не повний місяць. Про ймовірність втрати страхового стажу повідомили на сторінці ПФУ у соціальній мережі.

За неповний відпрацьований місяць страховий стаж може не зарахуватись. Така неприємність може виникнути через несплату страхових внесків, або їх сплати у неповній сумі. Уникнути цього можна шляхом сплати мінімального внеску або покупки стажу в ПФУ.

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

Згідно з законодавчою базою, зарахування до пенсії страхового стажу відбувається в період, за який сплачувались страхові місячні внески.

Якщо сума нараховувалась менше мінімальної, стаж відповідно зменшився. У цьому випадку до нарахування пенсії його може не вистачати. Неповна сплата страхового внеску можлива у тому випадку, коли людина працювала не повний робочий час (неповний день, звільнена менш ніж як за місяць).

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як докупити пенсійний стаж
Як докупити пенсійний стаж, zib.com.ua

ПФУ нагадали громадянам, що пенсія нараховується за місячним стажем, тому якщо не вистачає декількох днів, є можливість стаж докупити. Тоді неповноцінні місяці роботи будуть зараховані як повноцінні.

У цьому році працюючі громадяни мають сплачувати мінімальний страховий внесок - 1562 гривні. Він складає 22% від мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, дочекатися квітня: кому із пенсіонерів проведуть додатковий перерахунок виплат

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери можуть втратити виплати у 2024 році: хто залишиться без копійки у кишені

Також наш портал повідомляв, деяким українцям дозволили вийти на пенсію достроково: кому не потрібно працювати до 60 років