Жителі ЖК "Via Roma" в Одесі тягнуть неймовірний тягар проблем з електроенергією. Вже рік вони змушені платити за світло тарифом, призначеним для промислових підприємств – утричі вищий за звичайний.

І ось в умовах воєнного стану, коли можна перейти на звичайний тариф, ДТЕК наполегливо відмовляє людям у цій простій радості.

ДТЕК, фото з відкритих джерел
ДТЕК, фото з відкритих джерел

Мешканці скаржаться на це у військову адміністрацію, регулятор енергоринку та навіть Президенту. Суди та звернення також ні до чого не призводять.

Незважаючи на наявність усіх необхідних інфраструктурних елементів та укладений договір між забудовником та енергетичною компанією, перехід на громадянський тариф виявляється неможливим. Компанія наполягає на додаткових платежах за все, що є.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Вартість електроенергії за промисловим тарифом робить її непосильною для багатьох жителів Via Roma. Рахунки у розмірі 5-6 тисяч гривень на місяць ставлять людей перед нестерпним вибором: платити за світло чи шукати альтернативні варіанти житла.

"Ми вже рік платимо за промисловими тарифами. У мене платіжка за електрику 5-6 тисяч на місяць, об'єктивно, мені дешевше винаймати квартиру. Нам все одно хто має рацію, хто винен. Ми хочемо отримувати світло по нормальному тарифу. Ми вже не можемо чекати", — розповіла мешканка будинку.

Платіжка за електроенергію, кадр з відео
Платіжка за електроенергію, кадр з відео

Останнім ударом у цій ситуації стало несподіване будівництво високовольтної лінії електропередач біля одного з корпусів житлового комплексу.

Забудовник готовий покрити всі витрати, пов'язані з цим, проте, на думку мешканців, ДПЕК затягує процес, ігноруючи запити та не надаючи необхідних документів.

Нагадаємо, що неуважні платять удвічі більше: як українці спустошують гаманці на платіжках за електроенергію

Раніше ми писали про те, що "Золота" вода полилася з кранів: українців приголомшили новими тарифами – 220 грн за куб

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Нова пошта" повісила на українку рахунок у 10 тисяч, але товар доставили та одразу забрали