В Україні не прийнято укладати шлюбні договори і через це після розлучення стає дуже важко поділити майно, а суперечки часто переносяться у судові засідання, які віднімають не тільки багато грошей, але й сил.

Як правило батьки подружжя часто допомогають дітям фінансово, коли хтось із них хоче придбати меблі, техніку чи авто за кредитні кошти.

Розлучення, фото gettyimages
Розлучення, фото gettyimages

Про те, як довести, що гроші дарували не обом молодятам у спільну власність, а лише одному розповів адвокат Роман Сімутін.

Фахівець пояснює, що це можливо лише у тому випадку, якщо батьки зафіксували передачу коштів письмово.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Усі кошти, які передають родичі, варто завжди оформлювати документально. Це допоможе уникнути проблем в майбутньому", – розповідає Сімутін.

розлучення
розлучення

Нагадаємо, що при розлученні усе набуте у шлюбі майно ділиться навпіл, однак у законі є перелік майна, може належати лише одному із подружжя:

  • майно, яке з'явилося ще до шлюбу;
  • майно, отримане в подружньому житті на підставі договору дарування або в порядку спадкування;
  • майно, куплене за час шлюбу, але за кошти чоловіка чи дружини;
  • житло, якщо нерухомість приватизували відповідно до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду";
  • земельна ділянка, якщо вона приватизована, а раніше перебувала в особистому користуванні, або одержана із земель державної і комунальної власності в межах норм безоплатної приватизації, визначених Земельним кодексом;
  • речі індивідуального користування, наприклад, коштовності, навіть придбані за спільні кошти сім’ї;
  • премії чи нагороди, отримані за особисті заслуги когось із подружжя (виняток – визнання судом права на частку винагороди, якщо будуть встановлені дії з боку другої сторони, які сприяли одержанню);
  • гроші в якості відшкодування за моральну шкоду чи втрату (пошкодження) речі, яка належала комусь з пари;
  • страхові суми, отримані за обов’язковим чи добровільним особистим страхуванням.

Нагадаємо, що закохані хотіли відсвяткувати заручини на скелях, але лише одна секунда змінила все: "Ми випили...".

Раніше ми повідомляли, що чоловікові на День Народження подарували лотерейний квиток і він виграв величезну суму: так важко повірити.

Також стало відомо, що український дипломат влаштував п'яний бешкет у Південній Кореї: дісталося барменше і поліцейському.