Деякі пенсіонери можуть втратити виплати у 2024 році. Хто ризикує залишитися без копійки за душею, пояснює "Право на захист".

2024 року проведуть масштабну індексацію пенсій, яка торкнеться більшості пенсіонерів. Водночас деякі літні українці можуть залишитися без заслужених виплат.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

За словами юристів, зараз часто із призупиненням виплат часто стикаються пенсіонери, які через повномасштабну війну змушені були виїхати за кордон.

Причини припинення виплат:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще
  • пенсія призначена на підставі документів, що містять неправильні відомості;
  • пенсіонер виїхав за кордон на постійне місце проживання;
  • пенсіонер помер;
  • пенсіонер протягом пів року не забирав пенсію поштою або не знімав її з картки;
  • пенсіонер, який одержав виплати за вислугу років, влаштувався працювати, що дає декларація про пенсію за вислугу років.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що якщо пенсіонеру невідома причина припинення виплат, він може подати письмовий запит до Пенсійного фонду для уточнення інформації.

У більшості випадків пенсіонер може відновити виплати, але для цього необхідно звернутися до найближчого сервісного центру з відповідною заявою та документами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на 820 гривень більше: кому з пенсіонерів підвищили виплати.

Також наш портал інформував, блокування пенсійних карток: літніх українців можуть очікувати проблеми з виплатами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.