Дехто з українців має право вийти на заслужений відпочинок достроково, тому їм необов'язково працювати до 60 років. Хто може розраховувати на такий привілей, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду.

Для виходу на пенсію за віком у 2024 році необхідно досягти 60-річного віку та мати мінімум 31 рік страхового стажу. Проте загальні умови діють не для всіх категорій громадян.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, згідно з чинним законодавством, пенсія за віком на пільгових умовах може призначатися чоловікам, які працюють трактористами-машиністами та безпосередньо зайняті у виробництві сільськогосподарської продукції в колгоспах, радгоспах, інших підприємствах сільського господарства.

Для таких громадян діють такі умови виходу на пенсію: вік 55 років та наявність щонайменше 30 років стажу, з яких не менше 20 років на зазначеній роботі.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Також вийти на заслужений відпочинок у 55 років можуть українці, які мають статус учасника бойових дій. Втім, обов'язковий мінімальний страховий стаж для цієї категорії громадян є нижчим – 25 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді попередили українців: стаж не зарахується, якщо це не зробите.

Також наш портал інформував, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, ми писали, доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.