Після призначення пенсії не всі пенсіонери згодні з її сумою та надбавками. Тому, громадяни мають знати, куди звертатись, якщо є незадоволення. Про те, що робити розповіли на інформаційному порталі На пенсії.

Перш за все варто пам'ятати, що рішення Пенсійного фонду громадянин має право оскаржити, якщо з ним не згоден. Скарга на рішення ПФУ може подаватись особисто пенсіонером, або його законним представником, відповідно до чинного законодавства.

Пенсіонери. Фото Freepik
Пенсіонери. Фото Freepik

При розгляді скарги пенсіонера ПФУ обгрунтовує законність рішення, або ж відхиляє його. У результаті видаються відповідні рішення до місцевого Пенсійного Фонду.

З моменту прийняття рішення (нарахування пенсії, надбавки) оскаржене воно може бути протягом календарного року.

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

пенсіонер, тарифи
пенсіонер, тарифи

Як передати свою скаргу до ПФУ

Існує декілька методів, щоб передати свою скаргу до ПФУ:

  1. Письмове звернення традиційно, через відділення поштою до місцевого ПФУ. Або ж подати свою заяву особисто у відповідний орган.
  2. Надіслати звернення електронною поштою. При цьому обов'язково варто вказувати свою електронну пошту, щоб було куди надіслати відповідь

Якщо заява була подана правильно, ПФУ протягом місяця повинні прислати відповідь. Результати розгляду будуть присилати аналогічним методом, яким був відправлений лист.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пощастить багатьом, але по-різному: як зміняться пенсії українців після 1 березня

Раніше портал Знай, інформував, бонус для пенсіонерів викличе лише сльози: обіцяють додати від 20 до 150 гривень

Також наш портал повідомляв, дочекатися квітня: кому із пенсіонерів проведуть додатковий перерахунок виплат