Українці минулого року могли розраховувати на значне збільшення зарплат. Компанії активно нарощували оплату праці, намагаючись залучити та утримати професіоналів, особливо в умовах дефіциту робочої сили.

Давайте розглянемо, як змінилася зарплата за минулий рік та які прогнози на підвищення.

За даними Міністерства економіки, за перші 9 місяців 2023 року найвищі зарплати отримували працівники у сфері "Інформація та телекомунікації". Тут зарплати зросли на 23,1%, досягнувши 36 877 гривень на місяць.

Підвищення зарплати
Підвищення зарплати

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Друге місце посіли представники сфери "Фінансова та страхова діяльність" із середньомісячною зарплатою 33 359 гривень та зростанням у 22,6%.

Третє місце за рівнем оплати праці посіли працівники в області "Професійна, наукова та технічна діяльність" із сумою 22 622 гривень. Державне управління та оборона опинилися на четвертому місці, де зарплати зросли на 14,5%, становивши 21 726 гривень.

зарплати в Україні
зарплати в Україні

Однак, незважаючи на загальне збільшення заробітних плат, деякі галузі, такі як освіта та будівництво, продовжують відчувати найнижчий рівень оплати праці. У цих сферах зарплати становили 11 849-11 892 гривень, зі зростанням на 24,6%.

Уряд прогнозує подальше зростання зарплати у наступних роках, сподіваючись збільшити середню зарплату до 18 527 гривень у 2023 році та досягти 30 260 гривень до 2026 року.

Знай.ua також писав, майже всі мільйонери: скільки заробляють керівники КРАЇЛ під час війни

Крім того, ми повідомляли про те, що в Україні можуть урізати зарплати та виплати: експерт назвав причину

Раніше стало відомо, що у лютому українцям виплатять солідну допомогу: нормативи зросли приблизно в 4 рази