Загалом отримати громадянство європейських країн для іноземців досить складно - цей процес може розтягнутися на 5-10 років.

Однак у деяких державах процедура спрощена, а відсоток відмов порівняно невисокий. За даними канадського імміграційного агентства, найлегше стати громадянином Швеції.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Протягом 2009-2021 років саме ця скандинавська країна виявилася найбільш прихильною до надання паспортів незалежно від членства у ЄС. У середньому кожна десята заява тут задовольняється як чоловікам, так жінок.

Далі в рейтингу йдуть Нідерланди, Ісландія та Португалія. Остання взагалі є лідером за кількістю набутих громадянств серед вихідців із країн третього світу – цей статус тут набувають майже 7% заявників (для порівняння, в середньому по Європі – близько 4%).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

У таких країнах як Естонія, Латвія, Литва чи Чехія іноземцям дуже важко стати громадянами. Особливо суворі правила у Данії, Австрії та Словаччині.

Біженці. Фото скрін з Youtube
Біженці. Фото скрін з Youtube

В Естонії, наприклад, задовольняється лише піввідсотка всіх заяв, а чоловікам найчастіше відмовляють у порівнянні з жінками. Складнощі з оформленням громадянства мають також близько 98% заявників у Ліхтенштейні, Словенії та Німеччині.

Нагадаємо, позбавлять громадянства за виїзд до Європи? Українцям пояснили, чи боятися наслідків

Як повідомляв "Знай.uа", бездомних українців "переселяють" до Європи - чому це відбувається

Знай.ua писав, біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють"