Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на йогурт, сметану та твердий сир.

Варто відразу відзначити той факт, що лідером подорожчання виявився саме твердий сир. Свята пройшли, а разом із ними й усілякі акції, тож сир встиг подорожчати у січні на кілька десятків гривень.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Вартість йогурту

Продукт, який українці найчастіше беруть саме дітям – йогурт, встиг за місяць трохи подорожчати. Так, йогурт бренду "Активіа" класичний 1,5% 290 мл показав середню ціну: 25,95 грн. У Novus він продається за 26,99 грн., а ось у супермаркетах Varus по 24,90 грн.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Ціни на йогурт, скріншот: Minfin
Ціни на йогурт, скріншот: Minfin

Вартість твердого сиру

Середня ціна твердого сиру "Ланки Гора" голландська 45% 1 кг на рівні – 473,45 грн. У магазинах Metro продається за 467,90 грн. У Novus продають той же твердий сир за 1 кг – 479,00 грн.

Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin
Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin

Вартість сметани

Продукт, без якого неможливо уявити тарілку борщу – сметана, подорожчала за місяць лише на кілька гривень. Середня ціна сметани Президент 15% 350 гр на рівні 41,21 грн. У магазинах Metro по 39,73 грн., Novus по 42,99 грн., Varus по 40,90 грн.

Ціни на сметану, скріншот: Minfin
Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Нагадаємо, рибалка вдалася: в Україні супермаркети оновили ціни на скумбрію, коропа та оселедець.

Раніше повідомлялося, ціни піднялися відразу на 30%: капуста, морква та огірки боляче вдарять по гаманцях українців.

Також, консерви, як порятунок від голоду: в Україні супермаркети оновили цінники на горошок, сардини та шпроти.