Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Цього разу наші читачі дізнаються, як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів. Йдеться саме про наднормативний стаж і як його налічують у 2024 році.

Відомо, що в Україні передбачено доплату до пенсії за кожен рік роботи понад стаж. Якою буде доплата за понаднормовий стаж у 2024 році.

Про це стало відомо завдяки інформації експерта з пенсійної справи, журналіста Сергія Коробкіна, яку він розповів у новому відео на YouTube.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

За словами фахівця, особам, які пішли на пенсію до 1 жовтня 2011 року за кожен повний рік роботи (понад 20 років – жінкам та понад 25 років – чоловікам) основний розмір пенсії збільшується на один відсоток. Але не більше ніж на один відсоток від прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Особи, які пішли на пенсію, починаючи з 1 жовтня 2011 року, за кожен повний рік роботи можуть розраховувати на збільшення пенсії на один відсоток за кожен повний рік роботи.

Тут важливо розуміти, що цю несправедливість було закладено під час пенсійної реформи ще 2011 року.

Як збільшується пенсія за кожний рік роботи понад стаж. Якою буде доплата за понаднормовий стаж у 2024 році. Чому пенсіонери не відчувають доплати за стаж понад норму. На всі ці питання на нашому Youtube-каналі відповідає експерт із пенсійної справи, журналіст Сергій Коробкін:

Нагадаємо, українців порадують солідними виплатами: грошей вистачить на власний бізнес.

Раніше повідомлялося, на виправлення буде лише 30 днів: українців суворо попередили.

Також, від 3100 гривень і більше: українці можуть отримати нові субсидії.