Українська влада має амбітні плани на 2024 рік, незважаючи на тривалу війну та скрутне фінансове становище.

Зокрема, у бюджеті передбачено неабияке підвищення пенсій – на 13% починаючи з березня. Це досить оптимістичні наміри, адже економіка України перебуває у затяжній кризі.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Чи реально виконати цю обіцянку з приводу пенсій? На це запитання відповісти член ради НБУ Василь Фурман.

В уряді запевняють, що індексацію пенсій проведуть відповідно до закону про пенсійне забезпечення. Головна умова – надходження міжнародної фінансової допомоги. Адже лише завдяки цьому Україна спромоглася виплачувати пенсії минулого року.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Київ покладає великі надії на широку фіндопомогу партнерів у 2024 році.

"Я дуже сподіваюся, що вже цього місяця США ухвалять відповідні законодавчі рішення і Україна отримає понад 60 мільярдів доларів допомоги, з яких фінансової 12 мільярдів", – заявляє Фурман.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Не менш важливим є пакет макрофінансової допомоги ЄС обсягом 50 млрд євро. У Брюсселі запевняють, що навіть без остаточного затвердження механізму надання такої підтримки перша її частина надійде до України у березні. Залишається сподіватися, що рішення буде, як зазначено раніше, ухвалено.

Нагадаємо, українцям зарахують страховий стаж, придбаний не на роботі: кому і за яких умов

Як повідомляв "Знай.uа", з кожним роком вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни

Знай.uа писав, це таки станеться: українцям назвали розмір індексації пенсій у 2024 році