Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація від спеціалістів Пенсійного фонду України. На цей раз наші читачі дізнаються, як отримати довідку про розмір пенсії на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Пенсійного фонду України в мережі Facebook.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Фахівці Пенсійного фонду заявили, що на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду Україниhttps://portal.pfu.gov.ua можливість замовити онлайн-довідки, підтверджені QR-кодом.

"Електронні довідки з QR-кодом (про страховий стаж, заробітну плату, розмір пенсії тощо), підтверджені електронним цифровим підписом Пенсійного фонду, є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органах Фонду.", - повідомляють фахівці.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Відеоінструкцію, як отримати довідки з QR-кодом, дивіться за посиланням - http://tinyurl.com/3smt9628.

Також варто розповісти, що на українських пенсіонерів у 2024 році очікує індексація пенсії. Для тих, хто досяг певного віку, виплата може збільшитись майже вдвічі.

Із 1 січня мінімальна заробітна плата в Україні становить 7100 гривень. Від цієї виплати залежать пенсії, зокрема 65-річні громадяни, адже вони отримують 40% від мінімалки.

Нагадаємо, не платити за воду можна: хто може розраховувати.

Раніше повідомлялося, цього року будуть біднішими ніж минулого: пенсіонерам повідомили сумну новину.

Також, двічі збільшать пенсії: пенсіонери можуть планувати покупки.