Навіть попри війну в Україні, пенсіонерам продовжують платити виплати та відповідно до плану на рік їх підвищувати. Кожні 2 роки працюючим пенсіонерам проводять перерахування пенсій, це також стосується і тих, хто отримав статус внутрішньо-переміщеної особи.

Про це повідомляє видання "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

До пенсійного органу звернуся чоловік із питанням про те, чи перераховують пенсію працюючим песніонерам із с статусом ВПО.

"Я – працюючий пенсіонер зі статусом внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Як зробити перерахунок пенсії за два роки?", — поцікавився українець.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Фахівці пояснюють, що відповідно до Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", перерахунок пенсії провадиться не раніше ніж за два роки після призначення або попереднього перерахунку.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Тобто не важливо, чи має пенсіонер, який працює, статус переселенця, йому все-одно переглянуть розмір виплат, якщо після останнього перерахунку минуло 2 роки.

Українцям нагадали, що звернутися за перерахунком пенсії можна будь-яким зручним способом:

  • особисто звернувшись до сервісного центру Пенсійного фонду;

  • на сайті веб-порталу Фонду (portal.pfu.gov.ua) з використанням електронного підпису;

  • на порталі "Дія" з використанням електронного підпису.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість

Також наш портал повідомляв, робота українців закордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі