Житлова субсидія створена для полегшення фінансового тягаря під час оплати комунальних послуг. Однак отримання цієї пільги пов'язане з певними правилами та умовами, при недостриманні яких, з допомогою від держави доведеться попрощатися.

Як не втратити субсидію у 2024 році пише "Телеграф".

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Однією з причин є наявність заборгованості за комунальні послуги, яка перевищує суму 680 гривень та ігнорується споживачами більше ніж 3 місяці.

У такому випадку виплати призупиняються тимчасово – до погашення боргу чи оформлення реструктуризації.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Список підстав для скасування житлової субсидії цього року виглядає наступним чином:

  • зміна місця проживання, адже розрахунок пільг відбувається відповідно до конкретного житла;
  • смерть особи, якій надавали пільги;
  • якщо особа вказала неправдивий розмір доходу;
  • придбання земельної ділянки, квартири (будинку), транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплати послуг на суму, що перевищує 50 тис. грн.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Також Пенсійний Фонд може позбавити права на субсидію українців, які мають житло, площа якого перевищує встановлені ліміти або мають автомобіль, випущений менше ніж п'ять років тому (або два і більше автомобіля, випущених менше ніж 15 років тому).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, чекати більше не потрібно: комунальники поставили крапку в питанні з платіжками

Раніше портал Знай інформував, платіжка за доставку природного газу в 2024 році: кому та скільки потрібно платити

Також наш портал повідомляв, в Україні змінили процедуру призначення пільг на комуналку: що потрібно знати