Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація від фахівців Пенсійного фонду України.

Справа в тому, що деякі громадяни ще не знають, що потрібно робити, коли закінчується термін дії посвідчення інвалідності. Також важливо знати, як така ситуація може вплинути на надання пільг.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців Пенсійного фонду України на запитання своїх клієнтів у Facebook.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Питання виглядає так: "Чи буде продовжено нарахування пільг на оплату комунальних послуг особі з інвалідністю внаслідок війни, якщо закінчився термін дії відповідного посвідчення?".

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У ПФУ відповіли і заявили, що підставою для надання пільг особам з інвалідністю внаслідок війни є, зокрема, відповідне посвідчення.

На період військового стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування автоматично продовжується термін дії посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, виданої особі, якій група інвалідності встановлена ​​з терміном перегляду та термін цього перегляду припав на період військового стану, якщо медико-соціальною експертною комісією не було проведено повторного огляду (постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2022 № 1390 "Деякі питання строку дії посвідчень осіб з інвалідністю внаслідок війни на період військового стану").

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

При цьому термін дії посвідчень осіб з інвалідністю внаслідок війни продовжується за зазначених умов на всій території України, а отже, продовжують надаватися відповідні пільги.

Нагадаємо, українцям перерахують на картку нову грошову допомогу: отримати можуть мешканці трьох областей.

Раніше повідомлялося, це все-таки станеться: українцям назвали розмір індексації пенсій у 2024 році.

Також, Чи впливає неоплачувана відпустка на щорічну: експерти пролили світло на популярне питання.