Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд не може не давати людям похилого віку пенсії, проте для цього необхідні кошти. Українська влада не може самостійно в повному обсязі забезпечити пенісонерам необхідні виплати. У разі відсутності пенсій люди похилого віку "просто помруть".

Про це під час візиту до Латвії заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів щодо західного фінансування.

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

"Ми багато виробляємо і багато отримуємо, як допомога. Коли немає фінансування, ми маємо зрозуміти, що ми не можемо не дати пенсіонерам пенсію. Я зараз не тисну на жалість... Ми не можемо їм не дати це, це просто неможливо, бо помруть старі люди. У нас понад 11 мільйонів пенсіонерів. Це не жарти. Чи багато таких країн у Європі. Пенсіонерів ніхто не підтримує, окрім держави”, – сказав глава держави.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Також Президент Володимир Зеленський відповів, чи може війна з Росією завершитись цього року і від чого це залежить. Про це глава держави сказав на спільній прес-конференції із президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

"Чи може закінчитися війна цього року або коли вона закінчиться – це справді залежить від багатьох речей. Щоб не втомлювалася українська фортеця, для цього цю фортецю та мораль треба підтримувати, і це дуже важливо. Вона підтримується не лише зброєю, не лише фінансами, вона підтримується і політично”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що насамперед йдеться про переговори щодо вступу до Європейського союзу.

Нагадаємо, українцям перерахують на картку нову грошову допомогу: отримати можуть мешканці трьох областей.

Раніше повідомлялося, це все-таки трапиться: українцям назвали розмір індексації пенсій у 2024 році.

Також, Чи впливає неоплачувана відпустка на щорічну: експерти пролили світло на популярне питання.