Пенсіонери, що працюють в Україні, стають все більш активними, згідно з останніми даними, їх чисельність досягла 2,7 мільйона осіб. Але хороші новини чекають і на тих, хто вже перебуває на заслуженому відпочинку.

З січня 2024 року почнуть діяти зміни у системі пенсійних виплат, які супроводжуються збільшенням суми пенсій.

Мінімальна пенсія, яка зараз становить 2093 гривні, підніметься до 2361 гривні. Аналогічно, максимальна пенсія збільшиться з 20930 до 23610 гривень.

гроші
гроші

Крім того, пенсіонери з додатковим стажем отримуватимуть доплати за кожен додатковий рік, і ці виплати зростуть із 20,9 гривні до 23,6 гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У тих, хто має достатній стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) і досяг віку 65 років, пенсії також збільшаться. Їх розмір не може бути меншим за 40% від мінімальної пенсії.

Таким чином, з січня 2024 року пенсії цієї категорії збільшаться із 2680 до 2840 гривень. Розрахунок проводиться на основі середньої зарплати за три роки, помноженої на відношення середньої зарплати по країні до середньої зарплати майбутнього пенсіонера за місяцями, помноженої на кількість відпрацьованих років та на 1%.

Пенсіонери, фото: Unian
Пенсіонери, фото: Unian

Важливо відзначити, що той, хто сплачує внески середніх розмірів, може розраховувати на пенсію у розмірі близько 29% від звичайного доходу, що на даний момент становить близько 4,5 тисяч гривень.

Офіційно встановлений мінімум для пенсійних виплат – 2093 гривні. Щоб отримувати пенсію у розмірі 10 тисяч гривень, офіційний дохід має становити близько 33,3 тисяч гривень.

Нагадаємо, зима без субсидії: у кого можуть відібрати виплати у грудні

Раніше ми повідомляли, "тариф підвищили, а люди виїхали": до "Yasno" розповіли, чому українці можуть залишитися без світла

Як писав Знай.ua, гроші завжди водитимуться у вашому гаманці: що потрібно робити в перший день зарплати