Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація від компанії "Нафтогаз".

Справа в тому, що деякі клієнти компанії хочуть, щоби коригування показників лічильника газу робили за даними квитанції про оплату. Таким способом клієнти думають, що позбудуться "маси проблем".

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії "Нафтогаз" на запитання одного із клієнтів у мережі Facebook.

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Один із клієнтів звернувся з питанням такого плану: "Ваші споживачі вас просять: навчитеся робити коригування показань приладу обліку газу за даними квитанції про оплату і ви зніміть масу проблем з непорозумінь у своїй роботі та полегшіть долю своїх абонентів! Що вам це заважає зробити? Так працюють усі постачальники послуг в Україні, крім вас убогих!".

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У компанії "Нафтогаз" надали відповідь та заявили, що питання про обсяги спожитого газу та оброблені показники лічильника перебувають у компетенції та функціях регіонального оператора ГРМ (облгазу), який надає цю інформацію постачальнику (ТОВ ДК "Нафтогаз України" для фінансових нарахувань).

Облгази обробляють дані, визначають обсяги спожитого газу по кожному ЕІС-коду та цю інформацію надають на всеукраїнську платформу. Платформа розподіляє цю інформацію щодо ЕІС-кодів за постачальниками.

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Компанія згідно з отриманою інформацією з платформи за спожитими обсягами газу здійснює відповідні нарахування. Перевіряйте кількість нарахованих кубів в Особистому Кабінеті в розділі "Історія розрахунків".

Якщо виникли розбіжності в обсязі фактичного споживання з даними, зазначеними в рахунку про сплату природного газу, радять звернутися до оператора ГРМ. Якщо Облгаз скоригує обсяги спожитого Вами газу, то в "Нафтогазі" автоматично отримають цю інформацію та забезпечать фінансовий перерахунок.

Нагадаємо, борги залишаться у страшному сні: компанія "Нафтогаз" поділилася правилами легкої платіжки.

Раніше повідомлялося, тарифи у 2024 році: українців попереджають про нові платіжки на комуналку.

Також, в "Нафтогазі" підказали, як передати показники, якщо не працює Viber.