З кожним роком вимоги до майбутніх пенсіонерів зростають. Збільшення страхового стажу, пенсійного віку викликають в людей багато запитань.

Для того, щоб прояснити ситуацію, в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, пояснили всі особливості виходу на заслужений відпочинок.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

З 1 січня 2024 року, українці можуть вийти на пенсію в віці 60 років та наявності необхідного страхового стажу. Основною підставою для призначення пенсії за віком залишається саме стаж, набутий людиною під час трудової діяльності.

У 2024 році розмір стажу для українців віком 60 років становить мінімум 30 років.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Чи можна претендувати на пенсію за віком, якщо стажу не вистачає

Українці можуть вийти на заслужений відпочинок без достатнього стажу в двох випадках.

1) в 63 роки, при наявності страхового стажу від 21 до 31 року.

2) особи, які досягли віку 65 років та мають від 15 до 21 року стажу.

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

Вимоги до страхового стажу зростатимуть кожного року. Така тенденція продовжуватиметься до 2028 року. З кожним роком збільшуватиметься розмір стажу на 12 місяців (один рік). Відповідно в 2028 році майбутнім пенсіонерам потрібно мати не менше ніж 35 років страхового стажу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість

Також наш портал повідомляв, робота українців закордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі