Українці мають можливість віддавати менше за комуналку шляхом скорочення сум у платіжках за світло. Для цього доведеться перейти на вигідніший тариф. Як це можна зробити, йдеться у матеріалі порталу "Знай.UA".

З червня 2023 року побутові споживачі платять за електроенергію за єдиним тарифом – 2,64 гривні за кВт/год. Отже, суми в платіжках стали помітно вищими, особливо це відчувається в зимовий період, коли споживання вище. Втім, українці мають змогу заощадити і для цього не потрібно оформлювати субсидію.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Так, споживачі можуть замінити старий лічильник двозонний прилад обліку. Це дасть можливість користуватися так званим "нічним" тарифом, який у половину менший.

Пільговий тариф, при установці двозонного лічильника, діє з 23:00 до 7:00 і становить лише 1,32 гривні за кВт/год. Отже, якщо користуватися найбільшими енерговитратами приладами в цей період, то вдасться добре заощадити.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн
Показати ще

Установка електролічильника. Фото: скрін youtube
Установка електролічильника. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що двозонний лічильник можна вибрати та придбати самостійно, проте це обійдеться приблизно у 3 тисячі гривень. При цьому пристрій досить швидко окупитися. Водночас оператори ОСР нерідко проводять безплатну установку таких лічильників. Про цю можливість можна дізнатися, звернувшись до компанії.

Раніше портал Знай повідомляв, "Категорично заборонено": енергетики попередили всіх споживачів електроенергії.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.