Рішення щодо надання житлової субсидії є важливим кроком для багатьох сімей в Україні, особливо в умовах економічних змін та змін доходів.

Через свою сторінку в соціальній мережі Facebook ПФУ з'ясував, які саме доходи враховуються при призначенні субсидій. При підрахунку середньомісячного доходу сім'ї визначення права на житлову субсидію враховуються різні види доходів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Заробітна плата: Включає дохід, що отримується від основної роботи. Це одне з основних джерел доходу для багатьох людей, що враховується при розрахунку середньомісячного доходу сім'ї.

Пенсія: Розмір пенсії, який отримує кожен член сім'ї, також враховується при визначенні права на субсидію.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Студентські стипендії: Вони враховуються, за винятком випадків, коли стипендія є соціальною допомогою для дітей-сиріт або осіб, позбавлених батьківського піклування.

нові соцвиплати
нові соцвиплати

Соціальні виплати: Пільги на оплату ЖКП, пільги на тверде паливо, газ та інші соціальні виплати також включаються до сукупного доходу сім'ї.

Посібник з безробіття та інші страхові виплати: Це також враховується, якщо члени сім'ї отримують такі види державної допомоги.

Дивіденди: Прибуток, що отримується від володіння цінними паперами, також враховується в сукупному доході сім'ї.

Інші доходи: До них відносяться гроші, отримані від оренди землі, продажу майна та інші види доходів, не зазначені у попередніх категоріях.

Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео
Підвищення зарплат в Україні, фото: кадр з відео

Однак для фізичних осіб-підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування, доходи враховуються за особливим принципом. Спрощено податкову систему для таких підприємців прив'язують до розмірів мінімальної заробітної плати.

При цьому, залежно від групи платника єдиного податку, враховується певна кількість мінімальних зарплат.

Крім того, при оцінці доходів фізичних осіб-підприємців не враховуються доходи від самозайнятості та інші фактори, інформація про які надана податковою службою на запит Пенсійного фонду України.