Для роботодавців, які влаштують на роботу переселенців держава приготувала заохочувальні премії, або компенсації.

Існують лише дві суми компенсації, які можуть отримати роботодавці за влаштування до себе на роботу внутрішньо переміщених осіб. Сума такого нарахування починаючи з 27 грудня 2023 року була збільшена. Про нові розміри компенсацій розповіли на сайті Кабміну.

Страхові виплати / фото: відкриті джерела
Страхові виплати / фото: відкриті джерела

Така виплата буде здійснюватися до трьох місяців для тих, хто влаштував на роботу ВПО, та 6 місяців для тих, хто влаштував ВПО з інвалідністю. Раніше сума компенсації за влаштування на роботу була 6700 на місяць.

Нові розміри виплати

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Однак з 1 січня 2024 року вона буде здійснюватися з урахуванням мінімальної заробітної плати, яка зросла до 7100 гривень, а з квітня буде другий етап підвищення, під час якого вона підніметься до 8000 гривень. Тобто, якщо роботодавець наймає на роботу внутрішньо переміщену особу, він отримає компенсацію у розмірі 24 тисячі гривень. Якщо особа ВПО має інвалідність, то компенсація буде становити 48 тисяч гривень за кожного такого працівника. Про це розповіла заступниця Міністра економіка Тетяна Бережна.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Тобто, роботодавці будуть мати змогу отримати компенсацію за наймання на роботу особу зі статусом ВПО. Сума виплат може збільшуватись з урахуванням мінімальної заробітної плати, яку планують підвищити в два етапи цього року.

Нагадаємо портал Знай інформував, українці можуть збільшити стаж за власний рахунок: в ПФУ зробили важливе уточнення

Раніше на порталі Знай повідомлялося, вистачить на хліб та комуналку: як змінилася допомога по безробіттю

Також, наш портал інформував, як перевірити чи може пенсіонер отримувати виплати: детальна інструкція