Україна внесла зміни до системи виплат з безробіття, що торкнулося багатьох громадян. Директор Київського міського центру зайнятості Дмитро Новицький представив нові правила та розміри допомоги.

Під час воєнного стану, розповідає Дмитро, максимальна сума допомоги не може перевищувати мінімальну заробітну плату, залишаючи безробітним громадянам доступ до сум у межах від 6700 до 7100 гривень, залежно від дати початку виплат.

Безробіття, фото pxhere
Безробіття, фото pxhere

Тим, у кого страховий стаж не перевищує семи місяців, розмір допомоги залишається мінімальним, становлячи 1500 гривень. Однак важливо пам'ятати, що без страхового стажу доступ до допомоги безробітним обмежений.

Нові правила визначають також терміни отримання допомоги. У період військового становища не може перевищувати 90 днів, крім осіб передпенсійного віку, котрим він становить 360 днів.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Безробіття, фото з відкритих джерел
Безробіття, фото з відкритих джерел

Важливо, що припинення виплат допомоги означає автоматичного позбавлення статусу безробітного. Людина може продовжити пошук роботи за сприяння служби зайнятості, отримувати профорієнтаційні послуги, а також підготовку та перепідготовку від професійних психологів.

2023 року кількість зареєстрованих безробітних зменшилася практично вдвічі порівняно з попереднім роком. Нині у Києві загальна кількість безробітних становить 2,4 тисячі осіб. Служба зайнятості зуміла допомогти знайти роботу 6,3 тисяч громадян. Ще 337 осіб взяли участь у різних громадських та тимчасових роботах.

Також Знай.ua писав, що 4 категоріям надають фінансову допомогу: на яку суму розраховувати

Наш портал інформував, працевлаштування, житло та допомогу: чого чекати українцям за кордоном у 2024 році

Раніше стало відомо, пенсії наступного року можна не дочекатися: українців попередили про великі проблеми