У 2024 році уряд обіцяє своєчасно виплачувати пенсії та соцдопомогу. Однак деякі пенсіонери все ж таки ризикують втратити виплати. Кому можуть скасувати пенсію і з якої причини, пояснили фахівці Пенсійного фонду України.

В Україні переважна кількість громадян виходять на заслужений відпочинок за віком – після 60 років. Однак є пенсіонери, які йдуть відпочивати значно раніше, маючи вислугу років.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, саме пенсіонери, які вийшли на заслужений відпочинок за вислугою років, можуть раптово залишитися без виплат. У Пенсійному фонді заявляють, що це може статися, якщо людина влаштувалася на роботу за фахом або продовжує працювати на своєму місці після отримання права на пенсію. Водночас виплати зберігаються, якщо пенсіонер продовжує працювати, але за спеціальністю, яка не підпадає під закон про вислугу років.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

У разі припинення нарахування виплат пенсіонер може відновити нарахування пенсії, але для цього йому знадобиться особисто звернутися до ПФУ та надати офіційний документ, що підтверджує звільнення з роботи, яка дає право на пенсію за вислугою років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірте свої документи, щоб не втратити пенсію: у ПФУ попередили українців.

Також наш портал інформував, "Половина бюджету порожня": експерт розповів, на яке підвищення можуть розраховувати пенсіонери.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не вистачає стажу: чи отримають допомогу українці, які не встигли заробити собі на пенсію.