З 1 січня змінилися вимоги для майбутніх пенсіонерів. Так, у новому році збільшилась кількість страхового стажу, який необхідний для виходу на пенсію за віком.

Про це розповіли в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Луганській області.

З початку 2024 року вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію у 60 років зростли на один рік.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Якщо у 2023 році, аби піти на законний відпочинок, потрібно було офіційно пропрацювати 30 років, то зараз потрібно не менше 31 року стажу.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

З 2024 року тривалість страхового стажу, який нобхідний для призачення виплат буде зростати.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" тривалість страхового стажу, що дає право призначити пенсію за віком у 2024 році, становить:

  • після досягнення віку 60 років - не менше 31 року
  • після досягнення віку 63 роки - не менше 21 року
  • після досягнення віку 65 років - не менше 15 років

Через пенсійну реформу багато українців не зможе собі дозволити вийти на пенсію у 60 років, а тому їм доведеться чекати 63 або 65 років, адже для цього віку вимоги значно менші.

Фахівці ПФУ що страховий стаж можна докупити або ще допрацювати. Зокрема, за місяць страхового стажу треба платити 2 948 грн, за рік сума становитиме 35 376 грн.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, пенсіонери можуть залишитися без виплат – "уріжуть" до 50%

Раніше на порталі Знай повідомлялося, отримувати субсидію знову можна в кількох випадках: українцям підказали як це зробити

Також, наш портал інформував, без цього пенсію отримаєте лише через суд: в ПФУ нагадали про важливу деталь