Пенсійний Фонд України висвітлив умови, за яких призначення пенсії можливе буде виключно через суд. Окрім цього у відомстві нагадали список обов’язкових документів потрібних для цього процесу.

Для призначення пенсії, необхідно подавати документи, про наявність стажу, підтвердження віку та заробітної плати. При цьому потрібні не копії, а оригінали всіх вищезгаданих документів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Якщо оригінал трудової книжки відсутній, тоді потрібно обов’язково звертатись до суду. Не стануть доказом навіть копії, які будуть завірені нотаріусом. В судовому порядку підтвердять страховий стаж, без якого призначення пенсії неможливе.

Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників все ще діє. Але вона не має спеціальних положень стосовно відновлення трудової книжки, яка була втрачена у зоні бойових дій. На новому місці роботи можуть видати дублікат, у зв’язку з такими обставинами. Про це говорить пункт 5 даної Інструкції про ведення трудових книжок працівників.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua
Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

Тож, якщо громадянин втратив трудову книжку, і йому потрібно виходити на пенсію, то єдиним виходом буде звернення до суду. Для цього потрібно проконсультуватися з фахівцями та зібрати необхідні документи, які підтверджують право на призначення пенсійних виплат.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні уріжуть виплати деяким пенсіонерам: кому не пощастило

Раніше портал Знай інформував, подвійне підвищення: кого з пенсіонерів порадують у 2024 році

Також наш портал повідомляв, 2-мільярдний борг "Київміськбуду" оплатять з кишень киян