В Україні є два види продуктів - вітчизняні та імпортні. Тому на їх вартість впливатимуть різні чинники.

На вітчизняні - це енергетика та інфляція, а от на імпортні додаткові проблеми. Про те як зміняться цінники на цих продуктах та чи можливий в Україні дефіцит, розповів перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран в ефірі телемарафону новин.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Не буде подорожчання

За словами Непрана не буде в 2024 році проблем з курятиною, макаронами та хлібом. Це можливо завдяки гарному врожаю зерна і як наслідок не буде проблем з комбікормом. Тому подорожчання цих продуктів малоймовірне.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua
Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Продукти, вартість яких може зрости

Серед груп товарів, які можуть підвищитися в ціні, Непран виділив кондитерські вироби. Для їх виробництва використовують какао-боби, які зараз проблемно доставляють в Україну через страйки на польському кордоні. Ця ситуація може призвести до масової нестачі сировини, внаслідок чого ціна кондитерки збільшиться, або товари з цієї групи стануть дефіцитом.

Шоколадні цукерки, фото скріншот з відео
Шоколадні цукерки, фото скріншот з відео

Окрім цього, експерт назвав ще одні товари, які можуть підвищитися в ціні. Це риба та морепродукти. Вони доставляються з-за кордону, тому з польські страйки можуть викликати їх здорожчання.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, перед Новим роком супермаркети підвищили ціни на м'ясо: скільки коштує кілограм курятини та свинини

Раніше портал Знай інформував, гаманці спорожніють: в скільки обійдеться шампанське та інший алкоголь на новорічний стіл

Також наш портал повідомляв, чому Україна возить сіль з Африки і чи чекатиме дефіциту "білої смерті"