У 2024 році пенсіонерам мають підвищити виплати, однак у бюджеті є велика діра. На що можуть розраховувати літні українці, розповів експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін в ефірі "Суспільне.Спротив".

З 1 березня 2024 року в Україні має пройти індексація пенсій за новими правилами. Передбачається, що буде введена система балів, яка вирівнює диспропорції між пенсіонерами, що давно вийшли на пенсію, і недавно вийшли.

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua
Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

Поки не зрозуміло, наскільки можуть підняти виплати, але, за оцінками Сергія Коробкіна, це близько 16%. Водночас таке підвищення можуть і не провести, оскільки половина бюджету порожня. Якщо міжнародні донори не нададуть фінансової підтримки, то перерахунок виплат закінчиться не розпочавшись.

"Ми не знаємо точно відсоток, на який будуть підвищуватися пенсії. Попередньо — це 16%. У нас половина бюджету порожня. Тобто бюджет ухвалили, у ньому записано, що нам потрібно понад трильйон гривень, а у нас є лише половина. Все це має бути вирішено за рахунок міжнародної допомоги, але її нам не гарантували", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Напередодні голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович також припустила, що пенсіонери можуть залишитися без анонсованого підвищення виплат із тієї ж причини.

Раніше портал Знай повідомляв, забув попередити ПФУ – втратив частину пенсії: за що українцям можуть скоротити виплати.

Також наш портал інформував, у Пенсійному фонді розповіли, як депозити впливають на отримання житлових субсидій.

Крім того, ми писали, бракує стажу: чи отримають допомогу українці, які не встигли заробити собі на пенсію.