Вода з крана тече не безкоштовна, тому все більше українців шукає способи заощадити та скоротити суми у платіжках від водоканалів. Платити значно менше можна, якщо трохи змінити повсякденні звички, наприклад, гігієнічні процедури. Про це пише ukr.media.

Люди приймають ванну або душ як мінімум раз, а часом і кілька разів на день. Це досить великі витрати води, особливо у місячному еквіваленті. Експерти підрахували, як правильно митися, щоб від платіжок не хотілося плакати.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Так, при прийомі ванни витрата води залежить від її розміру та від того, наскільки вона наповнюється. Наприклад, стандартна ванна вміщує близько 200 літрів. Навіть якщо наповнювати її наполовину, витрачається 100 літрів води.

Санвузол. Фото: скрін youtube
Санвузол. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Водночас витрата води в душі залежить від тривалості купання та насадки для душу. Середньостатистично прийом душа в людини йде близько 8 хвилин. Кожна хвилина це приблизно 8-12 літрів води, тому в середньому витрачається понад 64 літри за один прийом душа.

Таким чином, якщо людина приймає швидкий душ, то витрата води нижча, а значить і місячна платіжка буде приємнішою, ніж після ванної.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у теплому будинку і не з порожнім гаманцем: українцям підказали як не переплачувати за газ.

Також наш портал інформував, урізуйте витрати вдвічі: експерти розповіли, як ефективно зменшити платіжки за електрику.

Крім того, ми писали, п'ять кроків для зменшення платіжок за воду: українцям показали, як уберегти гаманці.