Правила надання відпустки у кінці грудня та в 2024 році зміняться для українців. Цей законопроєкт був підписаний недавно Президентом Володимиром Зеленським.

Тепер, правила надання відпустки для українців змінилися. Основний акцент змін в тому, що більшість неординарних відпусток будуть регулюватись роботодавцем. Тобто він буде оцінювати доцільність надання такої відпустки, як от творчої.

Відпустка. Фото: Youtube
Відпустка. Фото: Youtube

Звичайні відпустки, які надаються щороку змін майже не зазнали.

Загалом, положення закону говорить про те, що кількість днів у відпустки без збереження заробітної плати збільшиться. З 15 календарних днів вона може збільшитись до 30. Для військовослужбовців також ввели деякі зміни.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Зміни у відпустці для військовослужбовців

Після демобілізації вони мають право на двомісячну відпустку, також без збереження заробітної плати. Однак цей час будуть зараховувати до страхового стажу.

Новий документ також окреслює і питання грошових виплат. Так, під час призову в мобілізацію, громадянин має право на компенсацію за невикористані відпустки.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Інші види відпусток

Творчі відпустки також збереглись, але будуть регулюватись не державою, як це було раніше, а трудовими договорами. Така сама ситуація і з відпустками для спортивних змагань, або ж зокрема спортивними відпустками. Профспілкова відпустка буде надаватись як завжди, але саме профспілкова організація, яка направила особу на навчання буде компенсувати кошти.

Нагадаємо портал Знай інформував, у 2024 році українські пенсіонери отримають тисячі гривень прибавки: коли стартує перерахунок

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у новому році – нові цифри на папірцях: як зміниться зарплата українців починаючи з 1 січня

Також, наш портал інформував, розмір виплат та компенсацій в 2024 році збільшиться: кому пощастить з доплатою