Наші читачі мають знати, що в Україні з 1 січня 2024 року збільшать мінімальну та максимальну пенсії. Ще збільшиться розмір пенсійних виплат для тих, хто виконав умови за стажем та досяг 65-річного віку.

Максимальна пенсія збільшиться з 20930 до 23610 грн. Підвищення на 2,6 тис. грн зачепить тих, кому виплати на даний момент обмежені 10 прожитковими мінімумами.

Про це стало відомо завдяки інформації з офіційних даних у Державному бюджеті на 2024 рік.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Прожитковий мінімум для цієї категорії українців з січня збільшиться з 2093 до 2361 грн (таким самим буде мінімальний розмір пенсії), а максимальна пенсія, відповідно, – у десятикратному розмірі. Окрім того, будуть інші підвищення.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

При розрахунку пенсії середню зарплату за три роки множать на відношення середньої зарплати країною до середньої зарплати майбутнього пенсіонера (місяць на місяць). Суму, що вийшла, множать на кількість відпрацьованих років і на 1%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українець, який сплачує внески із середньої зарплати, на пенсії зможе отримувати виплату у розмірі близько 29% звичного доходу. Наразі це 4,5 тис. грн. При цьому той, хто офіційно отримує мінімальну зарплату, отримає пенсію у розмірі лише 2093 грн.

Для того, щоб отримувати пенсію у розмірі 10 тис. грн., офіційна зарплата повинна становити 33,3 тис. грн. Йдеться про офіційний доход, з якого сплачують внески.

Нагадаємо,тарифи на комуналку підскочили на 13%: які послуги подорожчали.

Раніше повідомлялося, виплати пенсіонерів опинилися під прицілом, хто в зоні ризику.

Також, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.