Попри війну в Україні діє пенсійна реформа, завдяки якій, страховий стаж для виходу на пенсію в 60 років збільшуватиметься до 2028 року. Втім українці, які не встигнуть накопичити собі на пенсію, будуть мати право на отримання соціальної допомоги від держави.

У 2024 році розмір соціальної допомоги пенсіонерам буде розраховуватися як різниця між прожитковим мінімумом для непрацездатних осіб (2093 гривні) і середньомісячним доходом сім’ї на одну особу за попередні пів року, який не перевищує 100% прожиткового мінімуму для працездатних (зараз 2684 гривні).

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Розмір виплат буде перераховуватися кожні півроку та буде залежати від доходів родини.

Отимувати таку допомогу можуть не всі пенсіонери, яким не вистачає страхововго стажу.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Особі відмовлять у призначенні соціальної пенсії, якщо дохід сім’ї перевищує 100% прожиткового мінімуму на одну особу за півроку, чи якщо особа має інше джерело доходу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також відмовлять у виплатах, якщо працівники Пенсійного фонду знайдуть джерела підробітку пенсіонера, які він не зазначив у декларації про доходи.

У ПФУ також перевіряють наявність додаткового житла або більше ніж одного автомобіля на члена сім’ї.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, пенсіонери можуть залишитися без виплат – "уріжуть" до 50%

Раніше на порталі Знай повідомлялося, отримувати субсидію знову можна в кількох випадках: українцям підказали як це зробити

Також, наш портал інформував, без цього пенсію отримаєте лише через суд: в ПФУ нагадали про важливу деталь