Окремі категорії українців мають право на повну, стовідсоткову знижку під час оплати комунальних послуг при проживанні у сільській місцевості.

Про це говориться в офіційній заяві Пенсійного фонду України. Зокрема, право на таку льготу у розмірі 100% мають пенсіонери, які за своїм попереднім місцем роботи належали до певних професійних категорій.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Серед них колишні педагоги та медики, працівники аптек та фармацевтичної галузі, фахівці із захисту рослин, співробітники музеїв, бібліотек та установ культури та мистецтва, а також працівники навчальних та освітніх закладів у сфері культури.

А члени сімей згаданих пільговиків права на таку льготу не мають, навіть якщо проживають разом із ними.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У той же час, у Пенсійному фонді зазначають, що реалізувати знижку можуть лише ті пенсіонери зазначених категорій, середньомісячний сукупний дохід сім'ї яких за останні півроку з розрахунку на одну особу не перевищував величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу. 2023 року ця сума становить 3760 грн.

Квитанція за комуналку, скріншот з відео
Квитанція за комуналку, скріншот з відео

Пільга надається строком на 12 місяців, починаючи з місяця встановлення права на неї. Це одна з тих новин, яка справді може порадувати. Адже щодня ми стикаємося з новими думками щодо необхідності підняття цін на газ, воду, світло і так далі.

Нагадаємо, 75 гривень за куб і вище: українцям показали, як можуть змінитися ціни на воду

Як повідомляв "Знай.uа", до 3,5 гривень за кіловат – як можуть змінитися тарифи на комуналку у 2024 році

Знай.uа писав, платити за комуналку можна вдвічі менше: хто з українців має право на цю пільгу